TIP: 5 museumactiviteiten in augustus [Lekker afkoelen!]

30 juli 2019 Museum.frl

De zomervakantie is in volle gang. Wist je dat er met warm weer geen betere plek is dan een museum? Het is er meestal lekker koel en er is van alles te doen. Meer inspiratie krijg je van deze blog, waarin we 5 zomeractiviteiten bij musea uitlichten.

1. Doe & Demo Middagen + ZomerMaakfabriek (Museum Joure)

In de zomer is er heel wat te beleven in en rondom Museum Joure. Doe op dinsdag of donderdag mee aan de doe- en demomiddag of kom op een woensdag langs in de ZomerMaakfabriek. Tijdens de doe- en demomiddagen beleef je de ambachten van theepakkers, drukkers, zilversmeden en koffiebranders. En natuurlijk mag je ook zelf aan de slag. Op zoek naar een echte gezinsactiviteit? Geef je dan op voor de ZomerMaakfabriek, elke woensdagmiddag in augustus. Jullie gaan metaal bewerken! Let op: Voor de ZomerMaakfabriek is een beperkt aantal plaatsen. Meer informatie.

2. Kinderspeelparadijs Station Sneek (Nationaal Modelspoormuseum – Sneek)

Tot 1 september is het leegstaande gedeelte van station Sneek omgetoverd tot kinderspeelparadijs. Er zijn meer dan honderd houten treinen, wagons en bruggen om mee te spelen. Ook is er genoeg ander speelgoed. Ook is er een expositie van authentiek speelgoed waarbij ouders, opa’s en oma’s hun jeugdherinneringen kunnen ophalen. Meer informatie.

3. Laatste kans Swim Fish Swim! (Natuurmuseum Fryslân – Leeuwaden)

Tot en met 25 augustus in het Natuurmuseum: Swim Fish Swim! Een interactieve tentoonstelling voor het hele gezin over een zeer actueel onderwerp: vismigratie. Ga mee op reis en volg de trekroutes die Harry de Haring, Steve de Steur en Sam de Zalm afleggen. En neem een kijkje onder water in een echte helikopterduikboot! Meer informatie.

4. Zomeravond openstelling en wandeling (Hert fan Fryslân – Grou)

Grousters opgelet! Op zaterdagavond 3 augustus en op donderdagavond 15 en 22 augustus organiseert Museum Hert fan Fryslân historische wandelingen. Op 3 en 15 augustus kun je mee met een historische doarpskuier en op 22 augustus is er een rondleiding door het excentrieke raadhuis van Grou. Meer informatie.

5. Rondleidingen IDS! (Tresoar – Leeuwarden)

Bert Looper, directeur van Tresoar, neemt je op woensdagmiddag 7, 14 en 21 augustus mee om de kunst van Ids Willemsma toe te lichten. De start is in de studiezaal van Tresoar waar grote draaiende machines staan, waarop kunst van Ids is aangebracht. Bovendien staan er grote stalen kunstwerken. Daarna gaat de rondleiding verder in Obe, het podium voor literatuur, kunst en taal waar maar liefst honderd schaalmodellen staan van Ids zijn kunstwerken én nog twee kunstwerken op ware grootte. Het zou zomaar kunnen dat de kunstenaar zelf ook aanwezig is in Obe. Meer informatie.

Meer zien en beleven?
In de zomer zijn veel Friese musea gewoon open. Kijk op www.museum.frl.