Pakes en Beppes in de rij voor museumbezoek

28 februari 2020 Museum Federatie Fryslan Museum.frl

Ruim 17.000 bezoekers bij 42 Friese instellingen

Friese musea kijken terug op een goedbezochte 19e editie van ‘Help pake en beppe de vakantie door’, afgelopen voorjaarsvakantie. Maar liefst 42 instellingen openden hun deuren en organiseerden leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud. Gezamenlijk trok de pake-en-beppe-week ruim 17.000 bezoekers, weet Museumfederatie Fryslân die de actieweek coördineerde en promootte.

Museumweer
Het thema deze editie was ‘Water’. En het water kwam met bakken uit de hemel vallen, dus perfect museumweer. Pakes, beppes, ooms en tantes zijn volop met kinderen op pad geweest. Bij Natuurmuseum Fryslân stonden zelfs voor de expositie ‘GIF’ rijen tot buiten.

Hét familie-uitje van de voorjaarsvakantie
Ieder jaar geniet de activiteitenweek veel belangstelling van kinderen en volwassenen. Het succes van de week blijkt ook uit het enthousiasme van de musea; voor de tweede keer op rij deed een recordaantal instellingen mee. Volgend jaar is er sprake van een jubileum: de activiteitenweek viert dan haar twintigjarig bestaan.