Nieuwe tentoonstelling Mar en Klif: (s)expositie – Dieren doen het zo!

31 maart 2016

Het voorjaar hangt in de lucht! Veel dieren krijgen ‘voorjaarskriebels’ en gaan op zoek naar een partner om zich voort te planten. Maar hoe doen ze dat? In Bezoekerscentrum Mar en Klif maken kinderen en volwassenen in de tentoonstelling, genaamd ‘(s)expositie – Dieren doen het zo!’ kennis met de fascinerende wereld van voortplanting bij dieren.

Wat zijn de verschillen tussen mannetjes en vrouwtjes? Hoe versieren dieren elkaar? Hoe moeten egels zich voortplanten met al die stekels? Hoe ziet een embryo van een koe eruit? Is elk ei hetzelfde? En wie zorgt er voor de jonkies? Kinderen en hun (groot)ouders ontdekken de antwoorden op al deze vragen, en nog veel meer, tijdens een bezoek aan de expositie. De tentoonstelling is tot en met 4 september te zien.