Kunstexpositie Happy Bee Landscapes

11 juni 2019

Van 16 juni t/m 25 augustus 2019 organiseert Museum Opsterlân een bijzondere expositie met de titel:

HAPPY BEE LANDSCAPES

Friesland, onze groenste provincie, is als een woestijn voor de wilde bij. Tuinen vol tegels en weilanden zonder bloemen en kruiden bieden bijen geen voedsel.

Kunnen kunstenaars een aanzet geven tot inspiratie om deze woestijn te transformeren tot een blije bijenlandschap? Museum Opsterlân deed een oproep en uit de inzendingen zijn 32 kunstenaars uit heel Nederland geselecteerd om deel te nemen aan deze BIJzondere expositie.

De kunstenaars zijn:

Anja Wijma, Anja Zwanenburg, Anne Marie van Veen, Antoinette Cremers, Cora van der Meij, Gerrit Zeeman, Dolly Leemans, Ellen Faber, Gerda Douma,  Gusta Vet, Hans van der Lei, Jan Osinga, Jannes Koetsier, Lenie Kamstra, Linda Cohen-Cordes, Maartje Strik, Madelief Buisman, Marianne Plug, Marianne Polhout, Martha Sijtsma, Marian Smit, Maurice Christo van Meijel, Miranda van de Sand, Monique van de Wal, Nicole van Overbeek, Nynke Landman, Patty Plug,   Rolanda Prins-de Wit, Saskia Boelsums, Saskia Draaistra-Kooi, Sonja Haak, Tjeerd Landman.