Heropening “het andere Museum van Oldtimer tot Krant”

29 augustus 2016

Op 10 september is het Open monumentendag. Deze dag staat in het teken van het industrieel erfgoed. Het Andere Museum van Oldtimer tot Kant is vernieuwd en heropent haar deuren op 10 september 2016.

Na 15 jaar als museum te hebben gefunctioneerd aan de Oostersingel 8 is het museum van Oldtimer tot Kant gemoderniseerd en uitgebreid. De website is vernieuwd en het museum is beter toegankelijk gemaakt voor bezoekers die slecht ter been zijn door het aanbrengen van drie stoelliften. De collectie is uitgebreid met een Meccanoverzameling en het museum is vergroot via een uitbreiding van het gebouw. Dit heeft het mogelijk gemaakt een aantal bijzondere auto’s aan de collectie toe te voegen, waaronder de oudste Chrysler van Europa.

Op het gebied van de handwerktechnieken is er een nieuwe expositie ingericht op het gebied van Peruaans Handwerk mede mogelijk gemaakt door een oldtimer rally die de eigenaar van het museum, in 2011/2012 heeft gereden in Zuid Amerika, de Pan Americana rally. Enkele zeer oude textiel stukken, 500 tot 800 jaar oud, zijn meegenomen uit Peru en maken onderdeel uit van de expositie. Zeer bijzonder is dat in de uitbreiding een zogenaamde Maria Louise kamer is gebouwd in de 18de eeuwse stijl. In deze kamer is een permanente expositie opgesteld die aandacht schenkt aan het persoonlijk leven van de stammoeder van ons koningshuis. Brieven uit haar tijd vertellen u over haar bewogen leven.

Tevens kunt u bijzondere kanten uit de 18de eeuw bewonderen. Maria Louise, prinses van Oranje-Naussau,geboren prinses van Hessel-Kassel was ook stammoeder van meerdere Europese vorstenhuizen. Zij wordt daarom ook wel Prinses van Europa genoemd. U kunt bij ons ook de stamboom van deze belangrijke prinses bewonderen.

Voldoende reden om extra aandacht te schenken aan de heropening van het museum op de Open Monumentendag 10 september. Het museum is opgenomen in de route van de Open Monumentendag, die in het teken staat van industrieel erfgoed een thema dat goed past bij het museum. Laat u verassen door de bijzondere collecties van Het Andere Museum.

contact informatie:

Adres : Het Andere Museum van Oldtimer tot Kant
Oostersingel 8
Leeuwarden
Telefoon : 0582151664, b.g.g.: 0582998021
Email: marcgeersing@hotmail.com
mjdominicus@hotmail.com
jjkgeersing@hotmail.com
Website: www.museumpakhuiskoophandel.nl
Facebook : museumpakhuiskoophandel

programma voor deze dag volgt.