Wat kun je wél doen aan de plastic soup? In gesprek met Lemke Statema

01 februari 2023 Fries Scheepvaart Museum

Want de omvang van het probleem is heel groot, maar ook in je eentje kun je invloed hebben. Onder leiding van Lemke Statema, projectleider van groene en duurzame initiatieven zoals Skjin Wetter, brengen we de grootse problemen terug naar je eigen huishouden. Aan de hand van haar eigen ‘worsteling’ en de ervaringen van anderen geeft Lemke je tips en handvaten om die eerste stap richting verandering te zetten. Welke keuzes maak je in de supermarkt? Koop je vaak kleding? En wat voor cadeaus geef je met kerst?

In het kader van de tentoonstelling Expeditie Sterke Yerke, van olievervuiling tot plastic soup, organiseert het Fries Scheepvaart Museum een reeks plastic soup-colleges. Dit is het tweede college in de reeks, waarin deelnemers actief meedoen aan het gesprek. Deel je zorgen, zoek samen naar oplossingen en laat je inspireren!

Andere plastic soup-colleges:

8 december 2022: Frits Riemersma – Het avontuur met de Sterke Yerke III.

8 januari 2023: Auke-Florian Hiemstra – Broeden op zonnebrillen?! Plastic in de nesten van meerkoeten.

18 januari 2023: Merijn Tinga alias de Plastic Soup Surfer – Het probleem aanpakken bij de bron.