Kom klompzeilen in het Fries Scheepvaart Museum

09 juli 2022 t/m 04 september 2022 Fries Scheepvaart Museum

Heb je wel eens van klompzeilen gehoord? Vroeger maakten kinderen van een oude klomp een bootje om mee te spelen. Zo leerden ze al een beetje zeilen. Ook nu worden er nog wel eens kampioenschappen klompzeilen georganiseerd.

In het Fries Scheepvaart Museum kun je deze zomervakantie (9 juli t/m 4 september) klompzeilen. De klompbootjes zijn al helemaal klaargemaakt, je hoeft ze alleen maar te water te laten in de museumvijver. Zoek de juiste windvlaag (of help een beetje door te blazen) en kijk welke klomp het snelst gaat!

Uitgezeild? Dan heeft het Fries Scheepvaart Museum nog een heus ‘kindermuseum’ om te ontdekken! Ga ‘zeilen’ in een echte zeilschouw, test of je sterk genoeg bent om een skûtsje te trekken, verkleed je als Viking of speel een van de digitale games over scheepvaart. Je kunt hier ook met een kraskaart op zoek gaan naar alle letters uit het Scheeps-abzee.

Maak je bezoek aan het museum helemaal compleet met een van de speurtochten. Zeemeerminnen en piraten, een stickertour, Vikingroute of schatzoeken: er zijn routes voor kinderen van alle leeftijden. Zoek vooraf op de website alvast uit welke speurtocht je wilt doen, dan kun je meteen beginnen!