Kinder doedingen in de zomer

13 juli 2022 t/m 31 augustus 2022 Fries landbouwmuseum

Van schaap, naar wol, naar stof.

In de zomer denk je niet meteen aan wol, toch staat het Fries Landbouwmuseum deze zomer in het teken van wol. Er zijn leuke zomer doedingen die bij onze expositie 100% WOL passen. Een prachtig uitje voor de hele familie. Je leert waar wol vandaan komt, wat er van gemaakt wordt en je kunt zelf aan de slag met wol.

Knutselen en (hersen)kraken
Er is een escaperoom “Kraak de Kluis” over wol en schapen waarmee je de kluis van het museum kunt kraken. Ook kan er met een microscoop wol onderzoeken. Kinderen van 5 t/m 12 jaar kunnen de hele zomervakantie op woensdagmiddag om 13.00 uur hun eigen sleutelhanger vilten. Wel eerst even reserveren!

Wat is vilten?
In het kort betekent vilten dat je werkt met wolvezels, water en zeep. Door de wol steeds te wrijven, draaien de vezels van de wol 90° en haken ze in elkaar. Daardoor ontstaat een soort stof die we vilt noemen en daarmee kun je allerlei mooie dingen maken. Dat kun je ook bekijken op de expositie 100% Wol in ons museum.

Opgeven: via de website van het Fries Landbouwmuseum

Wolkom!