Expositie ‘Taferelen uit de natuur in wolvilt’ door Bianca Vonk

10 juli 2024 t/m 01 september 2024 Mar en Klif, Bezoekerscentrum Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân

Vanaf woensdag 10 juli is bij Bezoekerscentrum Mar & Klif een expositie te bewonderen van objecten en wandkleden van wol en vilt van Bianca Vonk van Lana Wolatelier uit Warns.

Door de eigen Ouessantschapen is Bianca in 2014 begonnen met het verwerken van de afgeschoren wol tot vachten op vilt. Deze techniek heet ook wel vachtvilten. Haar vaardigheid ontwikkelde ze in de loop der jaren door o.a. masterclasses in het reliëfvilten te volgen.

Haar huidige werk is vaak een mix van vachtwol en wolvilt. Het verven doet ze zelf en zo heeft ze haar eigen kleuren ontdekt. De kleuren en structuren van de vachtwol gebruikt ze om taferelen uit de natuur te verbeelden, zoals bijvoorbeeld: het strand, de bermen en het bos. Daarnaast maakt ze ook dierfiguren.

Opleiding: Vooropleiding kunstacademie Minerva (Groningen) en diverse masterclasses. Bianca geeft in eigen atelier (Lana Wolatelier) in Warns diverse viltworkshops en vachtviltcursussen.

Bezoekerscentrum Mar & Klif is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10:00 – 17:00 uur en op zondag van 13:00 – 17:00 uur.