Rectificatie: Het echte goud van het Princessehof

01 april 2018

Nog 1 week tot de Nationale Museumweek!

Afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt dat de gevels van Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden vanaf 9 april goud worden geschilderd, om het koninklijke verleden van het pand te benadrukken. Maar de oplettende lezer had het al door; 1 april!

Grap met een boodschap: ‘Ons echte goud’
Hoewel de buitenkant van het voormalige stadspaleis van Maria Louise van Hessen-Kassel prachtig is (en moet blijven) is het échte goud te vinden binnen de muren van het Princessehof: de mooiste keramiek die je je kunt voorstellen. Die ‘gouden’ pronkstukken staan samen met de ‘schatten’ van de andere 70 Friese musea in de schijnwerpers tijdens de Nationale Museumweek, van 9 t/m 15 april.

Bijzondere activiteiten, bijna voor niets
Tijdens de Museumweek organiseren Friese musea bijzondere activiteiten. En bij sommigen is de entree slechts 1 euro. Kijk voor meer informatie over de museumweek in Friesland op www.museum.frl/museumweek.

Museumweek: Hét moment om een museum te bezoeken

Mooi.

Mooier!