Opening Help pake en beppe de vakantie door!

26 februari 2018 Museum.frl

De feestelijke opening van ‘Help pake en beppe de vakantie door!’ bij De Spitkeet in Harkema was een succes!

Na een woordje van directeur van Museumfederatie Fryslân, Mirjam Pragt en programmamaker van LF2018, Immie Jonkman namen Max de Haan en Haaije Wittermans het woord.

De twee oud-leerkrachten hebben beide 30 jaar geleden deelgenomen aan de Elfstedentocht. Zij namen de kinderen mee naar de tocht der tochten, want de Elfstedentocht schaatsen is de kou trotseren, tegen de wind in schaatsen en doorzetten tot de finish op de Bonkefeart. Daar ligt de beloning te wachten; Het Elfstedenkruisje.

Na het startschot van de ijsmeester was het aan de kinderen om de Elfstedenspeurtocht te volbrengen en dat hebben ze gedaan! In een razend tempo gingen ze bij de steden (elf huisjes) op het park langs en beantwoorden de vragen.

De Spitkeet sloot met de Elfstedenspeurtocht en de prachtige Friese versieringen goed aan bij het thema van dit jaar ”Typisch Fries”.

Deze hele week hebben kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang tot de deelnemende musea, op ‘vertoon’ van pake en beppe of een andere volwassene. Kijk hier voor alle activiteiten en deelnemende instellingen.

Waar ga jij naartoe?!