It Muzyk giet troch de Buorren

27 september 2017

In museum ‘Hert fan Fryslân’ in Grou is een fraaie expositie inbgericht ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van Apollo Grou. In 1892 werd Apollo opgericht als –toen nog- ‘Fanfarecorps’. Nu, 125 jaar later, is het, na jarenlang een Harmoniekorps geweest te zijn, een 24-koppige Brassband, met daarnaast ook nog een eigen Jeugdorkest: de KoperKids. In de jubileumexpositie wordt de rijke historie van Apollo in beeld en geluid getoond van 7 oktober t/m 26 november. Naast foto’s, filmpjes en geluidsfragmenten zijn er o.a. ook instrumenten, vaandels, uniformen, boeken en prijzen uitgestald. Daarnaast zijn natuurlijk de vaste exposities in het museum te zien (zie ook www.museumhertfanfryslan.nl).